ZAŠTO KUPITI NEKRETNINU U CG?

  • prije 1 година

Crna Gora je uspjela da izgradi reputaciju zemlje za pouzdano isplativo investiranje.  Crnogorsko tržište nekretnina stabilno raste tokom godina. Zato sve više investitora bira Crnu Goru kao idealno mjesto u koje ce uložiti svoje bogatstvo kroz kupovinu nekretnina. Kupovina nekretnina u Crnoj Gori odličan je izbor ako tražite investiciju ili imovinu za sopstvenu upotrebu.

Velika kulturna i gastronomska baština Crne Gore, blistave prirodne ljepote i moderni koncept života nisu jedine stvari koje privlače toliko ljudi iz čitavog svijeta u ovu malu državu na obali Jadranskog mora. Kupovina nekretnina u Crnoj Gori je prilično jednostavna i standardizovana. Strani državljani mogu kupiti imovinu u Crnoj Gori pod istim uslovima kao i crnogorski državljani. Ne postoje ograničenja u vlasništvu strane imovine. Crna Gora je istinski prijateljski nastrojena zemlja kada su u pitanju i stranci koji žele da započnu svoj biznis. Shodno tome, zakonske regulative su jednake za sva pravna i fizička lica, bilo da su crnogorski ili strani državljani.

Brojni su razlogi zašto je Crna Gora privlačna stranim investitorima, a svakako najznačajniji su povoljni zakoni o stranim ulaganjima.

Porezi na nekretnine u Crnoj Gori su medju najnižim od svih evropskih zemalja, što Crnu Goru čini odličnim mjestom za ulaganje u luksuzne nekretnine. Važno je napomenuti da je Crna Gora potpisala brojne ugovora o dvostrukom oporezivanju dohotka i imovine sa raznim državama širom svijeta. Ovi ugovori nude smanjenje poreza stranim ulagačima, čime se poreskim obveznicima omogućava izbjegavanje plaćanja dvostrukog poreza na svoj lični i korporativni dohodak, kao i na dohodak od nekretnina. Strancu koji je kupio novi dom u Crnoj Gori boravak vise nije ogranicen na 90 dana, vec prema Zakonu o strancima ako posjeduje nepokretnost u Crnoj Gori, može dobiti boravišnu dozvolu do 12 mjeseci. Boravišnu dozvolu izdaje nadležno Ministarstvo, na osnovu vašeg popunjenog i potpisanog zahtjeva, ličnog dokumenta, kao i dokumentacije koja dokazuje da ste vlasnik nekretnine (List nepokretnosti koji izdaje katastar).

Sledeća objava

Upoznajte Crnu Goru

Uporedi nekretnine

Uporedi
sr_RS